Vitex Agnus Castus 30 capsule Zenyth

Brand: ZENYTH
SKU: ZENYT201

19,99 lei

În stoc

Comenzi telefonice / Consultanta in nutritie: 0773 826 887 / Luni - Vineri / 09:00 - 18:00

Cost livrare curier: 11.90 lei . Livrare GRATUITA in tara pentru comenzile peste 199 lei.

La oricare 2 produse COSMOPHARM cumparate PRIMESTI GRATUIT Melatonina 5 mg Fast release 15 cps

Descriere

Prospect Vitex Agnus Castus 30 capsule Zenyth

Vitex Agnus Castus este un supliment alimentar cu extract standardizat din fructe de Vitex, recomandat femeilor pentru menținerea confortului înainte și în timpul ciclului menstrual, pentru reducerea simptomelor menopauzei, pentru echilibrul hormonal feminin și pentru susținerea confortului fizic și mental.

Cum te ajută Vitex Agnus Castus de la Zenyth?

În medicina populară, planta Vitex este cunoscută sub numele de mielărea sau arborele castității, fiind considerată un remediu eficient pentru tratarea problemelor feminine legate de fertilitate sau sănătatea tractului genital.

Un studiu publicat în Journal of Women’s Health & Gender-Based Medicine, în anul 2000, a arătat că 93% dintre femeile care au folosit suplimente cu Vitex la trei cicluri menstruale au raportat o scădere a simptomelor premenstruale (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10787228/). De asemenea, suplimentele cu Vitex pot fi folosite pentru reducerea simptomelor menopauzei și a acneei de origine hormonală, potrivit unui alt studiu, publicat în 2013 (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3841997/).

Produsul Vitex Agnus-Castus este recomandat pentru:

 • Sindrom premenstrual (bufeuri, stări de iritabilitate și tulburări de dispoziție, congestia sânilor, crampe abdominale, tulburări de somn).
 • Reglarea menstruației.
 • Lipsa menstruației.
 • Reducerea chisturilor ovariene.
 • Cicluri anovulatorii.
 • Tulburări de ciclu ca urmare a utilizării contraceptivelor.
 • Infertilitate.
 • Reducerea manifestărilor neplăcute la premenopauză și menopauză.

Vitex contribuie la echilibrul hormonal feminin

Cercetările moderne au confirmat utilizarea Vitex pentru echilibrarea hormonilor de fertilitate, pentru reglarea secreției ovariene, pentru restabilirea echilibrului endocrin feminin, pentru echilibrarea raportului progesteron-estrogen prin stimularea secreției de progesteron la nivelul axului hipotalamo-hipofizo-ovarian. Extractul de Vitex stimulează secreția hormonului luteinizant (LH), implicat în secreția progesteronului de către ovar în faza luteală și reduce secreția hormonului stimulant folicular (FSH).

Este important de menționat că Vitex nu conține hormoni, însă ajută corpul să își crească nivelul de progesteron.

Vitex reduce simptomele sindromului premenstrual (PMS)

Dacă și tu suferi din cauza sindromului premenstrual, află că te afli printre cele 75% dintre femei care  experimentează simptomele neplăcute în plan fizic și emoțional în fiecare lună. Simptomele sindromului premenstrual pot fi reduse eficient dacă se păstrează echilibrul hormonal. Aici intervine Vitex!

Creșterea necorespunzătoare a producției de prolactină poate fi un factor care determină durerile de sâni și alte simptome premenstruale. Vitex acționează în această direcție, pentru că ajută la reducerea secreției de prolactină de către glanda pituitară. Numeroase studii au sugerat că Vitex poate reduce simptome ca durerile de sâni, dureri de cap, iritabilitatea, asociate cu perioada premenstruală.

Vitex: de neînlocuit la menopauză

Un studiu publicat în anu 2007, în Gynecological Endocrinology, a arătat că suplimentele cu Vitex sunt sigure și reprezintă o soluție eficientă pentru bufeurile și insomniile cu care se luptă femeile pre și post-menopauză (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17454163/). În foarte multe situații, specialiștii recomandă asocierea dintre Vitex și Black Cohosh în cazul menopauzei.

Bărbații pot folosi Vitex?

Da, și bărbații pot folosi Vitex pentru reducerea  efectelor cauzate de excesul de prolactină și ca adjuvant în tratarea infertilității. Prolactina este unul dintre hormonii cu rol important în sănătatea sistemului reproducător la femei și în menținerea libidoului la bărbați. La bărbați, nivelul de prolactină este mai mic decât la femei. Un nivel crescut de prolactină la bărbați se asociază cu tulburări de dinamică sexuală și scăderea libidoului.

De asemenea, un studiu efectuat la Institute of Pharmaceutical Biology (Universitatea din Basel, Elveția, 2005) a arătat că extractul din fructe de Vitex agnus-castus poate fi folosit pentru prevenirea și tratamentul hiperplaziei benigne de prostată.

Vitex Agnus Castus este un supliment alimentar.

Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos! A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic! A nu le lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici!

Cum se administrează Vitex Agnus Castus?

 • Adulți: O capsulă pe zi, de preferat în timpul mesei sau conform recomandării specialistului.
 • Se recomandă utilizarea continuă timp de 4-6 luni.

Atenționări:

 • Nerecomandat persoanelor cu alergie la oricare dintre ingrediente.
 • Administrarea produsului de către femei însărcinate sau care alăptează se va face doar la recomandarea specialistului.
 • Dacă apar manifestări neplăcute (cefalee, amețeală, tulburări gastrointestinale, acnee, tulburări menstruale) se recomandă întreruperea utilizării.
 • Produsul poate afecta terapia bolii Parkinson, a schizofreniei sau a altor tulburări psihotice, poate scădea eficiența anticoncepționalelor.

Condiții de păstrare: În ambalajul original, bine închis, la loc uscat, ferit de lumină și căldură. A se consuma, de preferință, înainte de data de expirare înscrisă pe ambalaj (a se vedea Exp și Lot de pe capac).

Ce conține Vitex Agnus Castus?

 • Extract din fructe de Vitex agnus-castus, cu minimum 0,5% agnuzide, pe suport de maltodextrină – 225 mg.
 • Celuloză microcristalină – 25 mg.
 • Capsulă vegetală: hipromeloză.
 • O capsulă conține echivalentul a 900 mg fructe de Vitex.

Nu conține lactoză, gluten, soia, stearat de magneziu sau îndulcitori artificiali! Produsul conține ingrediente provenite din surse naturale, de aceea pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul. Acest lucru nu influențează eficiența sau siguranța produsului.

Recenzii

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vitex Agnus Castus 30 capsule Zenyth”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse Recomandate