TMG 500mg 60 capsule Zenyth

Brand: ZENYTH
SKU: ZENYT101

54,99 lei

În stoc

Comenzi telefonice / Consultanta in nutritie: 0773 826 887 / Luni - Vineri / 09:00 - 18:00

Cost livrare curier: 11.90 lei . Livrare GRATUITA in tara pentru comenzile peste 199 lei.

La oricare 2 produse COSMOPHARM cumparate PRIMESTI GRATUIT Melatonina 5 mg Fast release 15 cps

Descriere

Prospect TMG 500mg 60 capsule Zenyth

TMG 500 mg de la Zenyth este un supliment alimentar cu trimetilglicină sau betaină din sfeclă. Trimetilglicina (TMG), cunoscută și sub numele de betaină, este un aminoacid care se găsește în vegetale (sfeclă, spanac, quinoa), produse din carne, fungi și crustacee și care contribuie la prevenirea bolilor de inimă, având efect antioxidant și favorizând creșterea producției de energie.

În organismul uman, trimetilglicina sau betaina se formează în mod natural prin descompunerea colinei. Cu alte cuvinte, colina este „precursor“ de trimetilglicină/betaină. Colina trebuie să fie prezentă pentru ca trimetilglicina/betaina să fie sintetizată în organism. Similar vitaminelor B, inclusiv folatul și B12, betaina este un donator de metil. Acest lucru înseamnă că betaina este esențială pentru funcționarea optimă a ficatului, pentru detoxifiere, pentru buna funcționare a nervilor, creierului, activității musculare, pentru menținerea nivelului de energie și nu numai. Trimetilglicina/betaina are un rol crucial în procesare grăsimilor în corp.

Această donare a unei grupări metil către alte molecule poartă numele de proces de metilare și poate accelera sau menține în organism procesele normale de biosinteză a hormonilor, neurotransmițătorilor, acizilor nucleici, proteinelor, fosfolipidelor etc.

De ce un supliment cu trimetilglicină/betaină?

Probabil, cel mai studiat beneficiu al trimetilglicinei sau betainei este susținerea conversiei aminoacidului homocisteină în sânge în metionină. Un nivel ridicat de homocisteină poate reprezenta un pericol pentru sănătatea vaselor sangvine și poate contribui la apariția plăcii ateromatoase.

Acțiunile benefice ale TMG asupra organismului

 • Reducerea nivelului homocisteinei/metabolismul normal al homocisteinei (reciclarea ei la metionină).
 • Reduce riscul bolilor de inimă.
 • Efect osmolitic: menținerea hidratării corecte.
 • Creșterea rezistenței la șoc termic, la temperaturi înalte și la deshidratare, funcționând ca un reglator al temperaturii corporale.
 • Susține sănătatea ficatului.
 • Susține procesul de detoxifiere.
 • Îmbunătățește masa musculară și reduce masa de grăsime.
 • Ajută la inhibarea factorilor inflamatori.
 • Îmbunătățește digestia.

TMG susține sănătatea inimii prin efectul asupra homocisteinei

Homocisteina este un aminoacid, o substanță care se acumulează în organismul persoanelor care nu pot metaboliza metionina (aminoacidul esențial cu rol în detoxifiere hepatică) în cisteină (aminoacidul neesențial cu rol în detoxifiere hepatică și protecție oculară).

TMG (trimetilglicina sau betaina) contribuie la reducerea nivelurilor de homocisteină în sânge, ceea ce are ca efect prevenirea apariției bolilor de inimă. Un nivel ridicat de homocisteină este un risc potențial pentru bolile cardiovasculare. Trimetilglicina/betaina poate dona una dintre grupările sale metil homocisteinei, transformând-o apoi în metionină, rezultatul fiind prevenirea creșterii nivelului de homocisteină din corp. De asemenea, scăderea homocisteinei determină îmbunătățirea membranei mitocondriale și protejarea celulelor de stresul oxidativ și inflamație.

TMG susține funcția hepatică și detoxifierea

Trimetilglicina sau betaina poate fi utilă în ameliorarea leziunilor hepatice non-alcoolice și alcoolice. La nivelul ficatului, TMG ajută la reducerea inflamației și stresului induse de alcool și la scăderea distrugerii celulelor hepatice, reducerea acumulării de grăsime în ficat și protejarea ficatului de toxine.

TMG are efecte antiinflamatorii

Trimetilglicina/betaina are efecte antiinflamatorii, putând ajuta la prevenirea a numeroase boli, inclusiv obezitatea, diabetul, cancerul, boala Alzheimer, arată un studiu publicat în 2018 (Front Immunol. 2018; Betaine in Inflammation: Mechanistic Aspects and Applications).

TMG ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor

Suplimentarea cu trimetilglicină sau betaină poate contribui la arderea mai rapidă a grăsimilor, fără a afecta masa musculară. Un studiu publicat în 2018 a arătat că suplimentarea cu trimetilglicină/betaină poate susține arderea grăsimilor în rândul femeilor care fac sport. În cadrul studiului, participantele au primit câte 2,5 g de trimetilglicină/betaină pe zi timp de 9 săptămâni, perioadă în care au făcut și sport. S-a observat o reducerii a grăsimii corporale mai mare decât în cazul unei substanțe placebo (J Int Soc Sports Nutr. 2018; The effects of chronic betaine supplementation on body composition and performance in collegiate females: a double-blind, randomized, placebo controlled trial).

TMG și îmbunătățirea digestiei

Betaina/trimetilglicina este folosită, de asemenea, pentru creșterea nivelului de acid clorhidric în stomac și pentru îmbunătățirea digestiei. Persoanele care au hipoaciditate și digestie încetinită pot beneficia de acțiunea betainei/trimetilglicinei. Administrarea de betaină înainte de masă susține digestia și sănătatea intestinală.

Ingrediente

Ingrediente/capsulă:

 • Extract din rădăcină de sfeclă de zahăr (Beta vulgaris), cu min. 99% trimetilglicină (betaină)** – 500 mg.
 • Agent de încărcare: celuloză microcristalină*.
 • Capsule vegetale: hipromeloză*.

Proveniență: *UE; **Non-UE.

Mod de administrare

 • Doze uzuale (adulți): 1-3 capsule pe zi, în timpul mesei, cu 200 ml apă, sau conform recomandării specialistului.

Este recomandată o pauză de 30 minute între administrarea trimetilglicinei/betainei și a amestecurilor de aminoacizi și/sau medicamentelor.

Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 1500 mg de trimetilglicină/betaină, conform Regulamentului UE 432/2012.

Atenționări

 • Femeile însărcinate sau care alăptează, copiii (peste 10 ani) și persoanele cu afecțiuni acute sau cu medicație complexă vor cere sfatul specialistului înainte de utilizare.
 • Un consum zilnic care depăsește 4 g trimetilglicină/betaină poate determina o creștere semnificativă a nivelului colesterolului în sânge.
 • La supradozaj, persoanele sensibile pot manifesta tulburări gastrointestinale (diaree, greață, disconfort stomacal, vărsături).
 • Produs nerecomandat persoanelor alergice la componentele produsului.
 • La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Recenzii

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „TMG 500mg 60 capsule Zenyth”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse Recomandate