Nutramicin 15 capsule Cosmopharm

SKU: COSMO161

19,99 lei

Stoc epuizat

Comenzi telefonice / Consultanta in nutritie: 0773 826 887 / Luni - Vineri / 09:00 - 18:00

Cost livrare curier: 11.90 lei pentru comenzile in Romania

 
Descriere

Prospect Nutramicin 15 capsule Cosmopharm

NUTRAMICIN – Uleiurile esențiale sunt extracte foarte concentrate din plante care sunt obținute prin distilare cu abur sau prin presare la rece. Ele sunt numite „esențiale” deoarece conțin esența plantei din care sunt derivate.

Uleiurile esențiale includ compuși organici volatili care sunt responsabili pentru aroma caracteristică și proprietățile lor terapeutice: calmante, antiiflamatoare, antibiotice naturale.

Uleiurile esențiale sunt folosite într-o varietate de moduri, inclusiv:

 • Inhalare: uleiurile esențiale pot fi inhalate direct din sticlă, adăugate într-un difuzor sau aplicate pe o cârpă sau șervețel și inhalate.
 • Aplicare locală: Uleiurile esențiale pot fi aplicate pe piele, diluate cu un ulei purtător/carrier, pentru a promova relaxarea, a calma durerea sau a ameliora afectiuni dermatologice.
 • Ingerare: Unele uleiuri esențiale pot fi ingerate prin combinarea lor cu uleiuri de tip purtător/carrier, fie in capsule moi, unde reteta este deja pregatita de catre experti in domeniul terapiei complementare.

De ce uleiurile esențiale au nevoie de un ulei purtător?

Uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și prea puternice pentru a fi utilizate direct. Uleiurile purtătoare, pe de altă parte, sunt uleiuri ușoare, neutre, care pot dilua uleiurile esențiale și le pot face sigure pentru utilizare interna si locală (topica).

Un ulei carrier precum cel de floarea soarelui este bogat în vitamina E, are proprietăți antioxidante și ajuta la:

 • absorbtia rapida în organism a uleiurilor.
 • reducerea riscului de sensibilitate.
 • prelungirea duratei de viață a uleiului esential incapsulat.

Sunt uleiurile esențiale bune pentru imunitate?

 Uleiurile esențiale au fost folosite în mod tradițional pentru proprietățile lor potențiale de stimulare a sistemului imunitar. Unele uleiuri esențiale au proprietăți puternice antimicrobiene și antiinflamatorii, care ajuta la susținerea sistemului imunitar și la combaterea infecțiilor, potrivit studiilor, putând actiona ca un antibiotic natural.

Iată câteva uleiuri esențiale care sunt utilizate în mod obișnuit pentru susținerea sistemului imunitar:

 • Ulei de arbor-de ceai: are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii și s-a dovedit a fi eficient împotriva bacteriilor, virusurilor și ciupercilor, fiind deseori utilizat ca un antibiotic natural.
 • Ulei de eucalipt: are proprietăți antiseptice și expectorante și poate ajuta la ameliorarea infecțiilor respiratorii și a congestiei.
 • Ulei de lamaie: are proprietati antibacteriene si poate ajuta la intarirea sistemului imunitar.
 • Ulei de mentă: are proprietăți antivirale și antibacteriene și poate ajuta la ameliorarea infecțiilor respiratorii și a congestiei.

Pot uleiurile esențiale să acționeze ca un antibiotic natural?

S-a demonstrat că uleiurile esențiale au proprietăți antimicrobiene și pot acționa ca un antibiotic natural. Multe uleiuri esențiale conțin compuși precum terpene, fenoli și aldehide care s-au dovedit a fi eficienți împotriva unei game largi de bacterii, virusuri și ciuperci.

Cercetările au arătat că unele uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de arbore-de-ceai (Tea Tree), uleiul de oregano și uleiul de cimbru, au proprietăți antibacteriene care ajuta la combaterea infecțiilor bacteriene. Alte uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de eucalipt și uleiul de mentă, au proprietăți antivirale naturale.

Este uleiul esențial de arbore de ceai benefic pentru imunitate?

Uleiul esențial de arbore de ceai are proprietăți antibacteriene2, antimicrobiene, antivirale naturale și poate ajuta sistemul imunitar prin sustinerea pe care o ofera in infectii cauzate de bacterii, virusuri și ciuperci.

Este uleiul esențial de cimbru bun pentru imunitate?

S-a demonstrat că uleiul esențial de cimbru are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii, care ajuta la susținerea sistemului imunitar. Conține compuși precum timolul și carvacrolul, care s-au dovedit a avea efecte antibacteriene, antifungice și antivirale naturale, precum și proprietăți antioxidante.

Există unele cercetări care sugerează că uleiul esențial de cimbru poate avea efect pozitiv asupra sistemului imunitar. De exemplu, un studiu publicat în Journal of Lipid Research3 a constatat că timolul, una dintre componentele principale ale uleiului de cimbru, a fost capabil să sporească activitatea celulelor imune numite macrofage.

„Cercetările actuale confirmă spectrul larg de efecte biologice și terapeutice ale timolului și cimbrului EO. Acțiunea antibiofilm include bacterii precum E. coli, L. monocytogenes, P. putida, S. aureus și S. aureus rezistent la meticilină (MRSA). Au fost demonstrate proprietăți antifungice pentru Fusarium spp., Aspergillus spp., Candida spp., precum și C. neoformans și C. laurentii, care s-au distins prin rezistența la terapia antifungică standard datorită capacității lor de formare a biofilmului. S-a observat și activitate împotriva paraziților precum L. infantum. Cimbru EO și extractele prezintă activitate antivirală diversă împotriva unor viruși precum virusul gripal, HSV-1, HSV-2 și HIV-1.” 3

Este uleiul esențial de oregano bun pentru imunitate?

S-a demonstrat că uleiul esențial de oregano are proprietăți antimicrobiene și poate ajuta indirect la susținerea sistemului imunitar prin prevenirea infecțiilor cauzate de bacterii, virusuri și ciuperci. Conține compuși precum carvacrolul și timolul, care s-au dovedit a avea efecte antibacteriene și antifungice, precum și proprietăți antioxidante.

Odată cu utilizarea excesivă a antibioticelor pentru tratarea infectiilor, a început să apară rezistența la antibiotice. O astfel de rezistenta este comună pentru unele tipuri de tulpini bacteriene izolate clinic; unul dintre mecanismele rezistenței la medicamente multiple este că bacteriile pot produce β-lactamaze cu spectru extins 4.

Uleiul esențial de oregano poate avea un efect pozitiv asupra sistemului imunitar datorita concentratiei de carvacrol. Studiile au constatat că acesta este capabil să stimuleze activitatea celulelor imunitare numite celule „natural killer”. Mai mult, studiile au evidentiat ca utilizarea unui astfel de antibiotic natural in asociere cu unul generic precum doxiciclina sau amoxicilina, isi cresc eficienta in infectii bacteriene.

„În această lucrare, am studiat efectele antibacteriene ale uleiului esențial de oregano (OEO) atât singur, utilizând o metodă de diluare dublă, cât și combinat cu antibiotic împotriva Escherichia coli producătoare de β-lactamaze (ESBL) cu spectru extins. Rezultatul a indicat că E. coli rezistente la medicamente multiple a fost foarte sensibilă la OEO și polimicină; Efectele antibacteriene ale OEO combinate cu amoxicilină, polimicină și lincomicină au arătat un efect aditiv împotriva E. coli,. Efectele antibacteriene ale OEO în combinație cu fluorochinolone, doxiciclină, lincomicina și maquindox florfenicol au prezentat sinergie împotriva E. coli, cu indici FIC variind de la 0,375 la 0,500. Combinația de OEO cu fluorochinolone, doxiciclină, lincomicină și maquindox florfenicol pentru a trata infecțiile cauzate de E. coli producătoare de ESBL poate scădea, în mare măsură, doza eficientă a acestor antibiotice și, astfel, reduce la minimum efectele secundare ale antibioticelor. 4

Este uleiul esențial de cuișoare bun pentru imunitate?

Uleiul esențial de cuișoare are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii care ajuta la susținerea sistemului imunitar. Conține un compus numit eugenol, care s-a dovedit a avea efecte antioxidante, antibacteriene, antifungice5, antimicrobiene 6 și antivirale naturale.

Există unele cercetări care sugerează că uleiul esențial de cuișoare poate avea un efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Un studiu clinic imunfarmacologic a constatat că eugenolul este capabil să îmbunătățească activitatea celulelor imunitare T unde „eugenolul pare să aibă efecte supresoare și de îmbunătățire asupra răspunsului imun.” 7

NUTRAMICIN beneficii:

Imunitate. Tract respirator.

 • sustine imunitatea; contribuie la apararea naturala a organismului;
 • are efect benefic în suprimarea microorganismelor neprietenoase;
 • contribuie la confortul si calmarea gatului si pieptului in viroze si infectii respiratorii;
 • sustine expectoratia, ajuta in caz de tuse uscata;
 • calmeaza tractul respirator;
 • contine principii active care sustin sanatatea bronhiilor;
 • contribuie la rezistenta fiziologica a organismului in cazul conditiilor severe de mediu ambient;

Inima. Circulatia sangelui.

 • contribuie la sanatatea inimii si ajuta la mentinerea fluxului normal de sange;
 • sustine sanatatea cardiovasculara, functia inimii, rezistenta si elasticitatea vaselor de sange si a peretilor capilari;
 • mentine tensiunea arteriala in limite normale;
 • are efect de calmare si sustine calitatea somnului.

Digestie. Apetit.

 • sustine sanatatea digestiei si apetitul persoanelor sensibile la aciditatea stomacala;
 • ajuta la echilibrul fiziologic al pH-ului din stomac;
 • sustine digestia si contribuie la confortul digestiv;
 • ajuta la functionarea normala a vezicii biliare, contribuie la productia si excretia bilei.

Nutramicin indicat în:

 • viroze, gripă, amigdalită, faringită, bronșită, sinuzită;
 • deficit de bila, lipsa apetitului, dereglari gastro-intestinale;
 • afectiuni cardiovasculare, hipertensiune.

MOD DE UTILIZARE NUTRAMICIN: Adulți: 1 singură capsulă de gelatină moale pe zi, după o masă.

Durata unei cure este de 15 zile, maxim 30 zile. Administrarea se poate relua după o pauză de 2 săptămâni.

 • nu produce rezistență la administrarea repetată;
 • nu generează hepatotoxicitate;
 • nu distruge flora intestinală.

Nutramicin nu se recomandă  în caz de ulcer, gastrită, femeilor însărcinate / lauze, care alăptează și copiilor sub 7 ani.

NUTRAMICIN NU conține: arome artificiale, conservanți, zahăr, sodiu, gluten/grâu, crustacee/pește, ouă, alune/nuci, lactoză, colorant dioxid de titan (TiO2).

Compozitie NUTRAMICIN:

Ingrediente active/capsula vegetala:

Cimbru-de-cultura (ulei esential integral 100% natural pur) 340 mg
Cuișoare (ulei esential integral 100% natural pur) 45 mg
Oregano (ulei esential integral 100% natural pur) 45 mg
Arbore-de-ceai/Tea Tree (ulei esential integral 100% natural pur) 15 mg

*Valori Nutriționale de Referință cf. Regulament 1169/2011**Doza zilnica nu a fost stabilita.

Carier: ulei din semințe de Floarea-soarelui (Helianthus annuus) – 320 mg

Disclaimer: Deși uleiurile esențiale pot fi eficiente împotriva anumitor tipuri de infecții, este posibil să nu fie eficiente împotriva tuturor tipurilor de infecții și nu ar trebui utilizate pentru a trata infecții grave sau afecțiuni care pun viața în pericol.

Recenzii

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Nutramicin 15 capsule Cosmopharm”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse Recomandate