Cardiovascular, Imunitate

Nattokinaza și Serrapeptaza – enzime naturale asiatice revoluționare

Vitamina c

Nattokinaza și Serrapeptaza sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să își îmbunătățească starea de sănătate și să se bucure de o mai mare calitate a vieții.

Fermented soybean foods: A review of their functional components, mechanism of action and factors influencing their health benefits – PubMed (nih.gov)

Nattokinaza și Serrapeptaza, beneficii

Nattokinaza este un amestec de proteaze și alte enzime prezente în natto, un aliment traditional japonez obținut din boabe de soia fermentate.

Studiile au arătat că Nattokinaza poate avea beneficii importante pentru sănătate, ajutând la creșterea calității vieții. 

În primul rand, Nattokinaza poate ajuta la reducerea nivelului colesterolului,  grăsimi care se depun pe vasele de sânge și pot provoca ateroscleroza și alte boli de inimă. Această enzimă ajută la descompunerea grăsimilor în sânge, ceea ce poate ajuta la prevenirea acestor afecțiuni. 

În plus, această enzimă poate reduce riscul de accident vascular cerebral și infarct miocardic prin reducerea nivelului de colesterol și a trombocitelor în sânge. 

[A clinical study on the effect of nattokinase on carotid artery atherosclerosis and hyperlipidaemia] – PubMed (nih.gov)

De asemenea, Nattokinaza poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii. Inflamația poate fi cauzată de niveluri ridicate ale factorilor inflamatori din sânge, cum ar fi interleukina 6 sau proteina C-reactivă. Studiile au arătat că Nattokinaza poate ajuta la reducerea nivelurilor acestor factori, ceea ce poate ajuta la ameliorarea și reducerea simptomelor inflamatorii. 

Breaking the vicious loop between inflammation, oxidative stress and coagulation, a novel anti-thrombus insight of nattokinase by inhibiting LPS-induced inflammation and oxidative stress – PMC (nih.gov)

Într-un studiu efectuat pe soareci, Nattokinaza a avut rezultate remarcabile și promițătoare în tratarea cancerului. Acestea a fost  capabilă să inhibe creșterea celulelor canceroase și să ajute la reducerea inflamației cauzate de cancer. 

Nattokinase Crude Extract Inhibits Hepatocellular Carcinoma Growth in Mice – PubMed (nih.gov)

Journal of Microbiology and Biotechnology (jmb.or.kr)

În concluzie, Nattokinaza poate avea un efect pozitiv asupra sănătații dvs, ajutând la reducerea nivelului colesterolului din sânge și la reducerea inflamației și a durerii. 

Puteți lua Nattokinaza ca supliment alimentar, însă puteți obține  aceste enzime și din natto. Dacă  consumați natto, asigurați-vă că acesta este obținut din surse sigure și că este preparat în mod corespunzător.

Serrapeptaza cunoscută și sub denumirea de  serratiopeptidase este o  enzimă naturală produsă de larvele de mătase. Aceasta a fost și este larg folosită în medicina tradițională asiatică pentru tratarea unei varietăți de afecțiuni. 

Acesta poate ajuta la reducerea inflamațiilor și a durerii, reduce nivelul colesterolului și la tratarea infecțiilor. 

Potential use of targeted enzymatic agents in the treatment of Staphylococcus aureus biofilm-related infections – PubMed (nih.gov)

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale Serrapeptazei este capacitatea sa de a reduce inflamațiile. 

Evaluation of Serratia peptidase in acute or chronic inflammation of otorhinolaryngology pathology: a multicentre, double-blind, randomized trial versus placebo – PubMed (nih.gov)

Comparison of anti-inflammatory activity of serratiopeptidase and diclofenac in albino rats – PMC (nih.gov)

Serrapeptaza poate ajuta la reducerea simptomelor alergiilor și poate reduce congestia și inflamarea căilor respiratorii. Această enzimă poate ajuta în lupta împotriva infecțiilor precum cele cauzate de bacterii, virusuri și fungi.

Serratiopeptidase, A Serine Protease Anti-Inflammatory, Fibrinolytic, and Mucolytic Drug, Can Be a Useful Adjuvant for Management in COVID-19 – PMC (nih.gov)

Această enzimă mai poate ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge prin remarcabile proprietati fibrinolitice, dizolvă depunerile de fibrină (proteina ce intervine în coagularea sângelui și formarea cheagurilor) și reduce inflamațiile, fiind un excelent adjuvant atât în tratarea leziunilor cât și în menținerea sănătații inimii și a vaselor de sânge.

Nattokinaza și Serrapeptaza sunt disponibile sub forma de suplimente nutritive, ceea ce le face ușor de luat. 

https://vitalmin.ro/produs/nattokinaza-serrapeptaza-30-capsule-cosmopharm/

Precauții

Principala avertizare este legată de potențiala sângerare excesivă și precauțiile cu medicamente antiplachetare și anticoagulante concomitente.

Cereți acordul medicului în administrarea suplimentului alimentar Nattokinaza și Serrapeptaza, în cazul în care :

  • sunteți însărcinată sau alăptați
  • urmați tratament cu anticoagulante

Informațiile din acest articol nu reprezintă recomandări și nu înlocuiesc indicațiile medicului curant!

Sănătate & Spor în toate cele bune,

Leonard Munteanu

&

Echipa Vitalmin.ro

https://vitalmin.ro/produs/nattokinaza-serrapeptaza-30-capsule-cosmopharm/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *