L-Theanine 100mg 30 capsule Zenyth

Brand: ZENYTH
SKU: ZENYT129

43,98 lei

Stoc epuizat

Comenzi telefonice / Consultanta in nutritie: 0773 826 887 / Luni - Vineri / 09:00 - 18:00

Cost livrare curier: 11.90 lei pentru comenzile in Romania

 
Descriere

Prospect L-Theanine 100mg 30 capsule Zenyth

L-Theanine este  un supliment alimentar din extract de ceai verde, standardizat la 98% l-teanină. L-teanina este un aminoacid semiesențial, ceea ce înseamnă că organismul uman nu produce această substanță. L-teanina se găsește în mod natural în ceaiul verde și în unele ciuperci și intervine pozitiv în secreția de serotonină și dopamină, hormoni recunoscuți pentru reglarea stării de bine și a controlului emoțional. De asemenea, această substanță extrasă din ceaiul verde are efect adaptogen, contribuie la controlul stresului, ajută la obținerea și menținerea unui somn odihnitor, dar și la stimularea sistemului imunitar și normalizarea tensiunii arteriale.

L-theanine îmbunătățește activitatea cerebrală și concentrarea

L-theanine are capacitatea de a traversa bariera hematoencefalică, îmbunătățind activitatea cerebrală și concentrarea. L-theanine este utilă în așa-numitul sindrom de blocaj al scriitorului. În această situație, administrarea unui supliment cu l-teanină are efect calmant și poate stimula creativitatea. Studiile care au comparat efectele l-teaninei cu cele ale cafeinei au arătat că l-teanina contribuie la stimularea optimă a creierului, la îmbunătățirea atenției fără stări de agitație, cum se întâmplă în cazul consumului de cafeină.

L-theanine, în controlul anxietății și stresului

L-theanine intensifică activitatea undelor cerebrale alfa și astfel se obține o stare asemănătoare cu cea din timpul unei meditații profunde. Rezultă o stare generală de calm ce crește și puterea de concentrare.  În timp ce multe tratamente pentru anxietate acționează prin încetinirea sistemului nervos, l-teanina nu induce somnolență sau lipsă de claritate. Relaxează fără a avea un efect sedativ și fără a crea dependențe.

La doze de 50-100 mg pe zi, L-teanina determină creșterea concentrării și atenției, fiind utilă în tratarea sindromului de oboseală cronică. La doze mai mari, între 200 și 400 mg pe zi, L-teanina poate avea un efect calmant în anxietate și depresie.

L-theanine susține sistemul imunitar

Studiile au arătat că l-teanina poate ajuta în susținerea sistemului imunitar înnăscut prin reglarea secreției de citokine inflamatorii (molecule ce transmit informații între celule și intervin în mecanismele inflamatorii și în apărarea contra infecțiilor). În plus, consumul de l-teanină participă și la susținerea memoriei imunologice – cea responsabilă pentru producerea de anticorpi și imunitatea dobândită, pe termen lung.

L-theanine susține somnul odihnitor

Dincolo de dificultățile întâmpinate la adormire, mulți dintre noi ne confruntăm și cu o calitate scăzută a somnului. Privarea de somn este asociată cu un risc crescut de apariție a diferitelor boli și duce la o calitate slabă a vieții. Anumite substanțe utilizate pentru insomnii pot crea dependență și au multiple efecte secundare. Administrarea de L-teanină înainte de culcare poate sprijini îmbunătățirea calității somnului nu prin sedare, ci prin diminuarea anxietății, iritabilității și stării de tensiune. Deoarece L-teanina nu induce somnolență, poate fi consumată în orice moment al zilei.

Cum te ajută produsul L-Theanine?

 • Crește puterea de concentrare.
 • Îmbunătățește capacitatea de învățare și performanțele intelectuale.
 • Reduce anxietatea și stările de tensiune psihică și iritabilitate.
 • Ajută la controlul nivelului de stres și la obținerea stării de relaxare.
 • Combate oboseala și ajută la inducerea stării necesare adormirii.
 • Participă la reglarea și normalizarea tensiunii arteriale.
 • Susține sistemul imunitar.
 • Diminuează pofta de mâncare și ajută în controlul greutății.
 • Este un adjuvant calmant în sindromul premenstrual.

Ingrediente

Ingrediente/capsulă:

 • Extract din frunze de ceai verde (Camellia sinensis), standardizat la min. 98% l-teanină** – 100 mg.
 • Capsulă vegetală: hipromeloză*.
 • Agent antiaglomerant: dioxid de siliciu coloidal*; agent de încărcare: celuloză microcristalină*.

Proveniență: *UE; **Non-UE.

Mod de administrare

 • Câte o capsulă de 1-2 ori pe zi, de preferat în timpul mesei, sau conform recomandării specialistului.

Atenționări

 • Utilizarea de către copii, femei însărcinate sau care alăptează se face la recomandarea specialistului.
 • Contraindicat persoanelor cu intoleranță la componentele produsului.

Recenzii

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „L-Theanine 100mg 30 capsule Zenyth”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse Recomandate