L-Glutamina pulbere 120g Zenyth

Brand: ZENYTH
SKU: ZENYT161

76,00 lei

Stoc epuizat

Comenzi telefonice / Consultanta in nutritie: 0773 826 887 / Luni - Vineri / 09:00 - 18:00

Cost livrare curier: 11.90 lei pentru comenzile in Romania

 
Descriere

Prospect L-glutamina pulbere 120g Zenyth

L-Glutamina (cunoscută mai mult sub denumirea de glutamină) este un aminoacid semiesențial prezent în fiecare celulă a organismului, dar mai ales în mușchi, sânge, în fluidul cerebro-spinal, plămâni și în tractul digestiv.

Specialiștii o mai numesc și „cărămida de rezistență a organismului“, deoarece are un rol esențial în sinteza proteinelor și face parte din mecanismul sistemului imunitar. Glutamina este fundamentală pentru organele interne, dar deține și alte funcții, precum reglarea dezvoltării și funcționării celulelor, transportul substanțelor în sânge și lupta împotriva virusurilor și bacteriilor.

Cum te ajută produsul L-Glutamine de la Zenyth?

  • Sprijină funcționarea normală a sistemului digestiv.
  • Susține imunitatea.
  • Menține sănătatea mucoasei gastrointestinale.
  • Susține sănătatea sistemului nervos.
  • Contribuie la reducerea permeabilității intestinale, prin menținerea integrității mucoasei intestinale.
  • Contribuie la echilibrarea pH-ului organismului, prin efectul alcalinizant.
  • Ajută la refacerea organismului în stări de convalescență.
  • Susține recuperarea musculară.

Surse naturale de glutamină – alimentele cele mai bogate în glutamină

Organismul nostru produce în mod natural aminoacidul glutamină, pe care, de asemenea, îl putem găsi și în multe alimente, în special în alimentele de origine animală, datorită conținutului ridicat în proteine al acestora. Cele mai bogate surse de glutamină sunt carnea de vită, laptele, ouăle, iaurtul, brânza. În ceea ce-i privește pe vegani și vegetarieni, putem aminti ca surse de glutamină varza roșie, nucile, leguminoasele etc.

Cu toate acestea, în unele situații, poate fi necesar un aport crescut de L-Glutamină, în special atunci când nu putem lua din alimentație necesarul de glutamină.

Produsul L-Glutamine de la Zenyth conține L-Glutamină obținută din surse vegetale prin fermentație microbiană.

L-Glutamina, utilă persoanelor cu hiperpermeabilitate intestinală (sindromul leaky gut) și afecțiuni asociate

Apariția a numeroase boli autoimune, cum ar fi poliartrita reumatoidă, tiroidita Hashimoto, lupusul, psoriazisul, boala celiacă și altele, poate fi favorizată de sindromul de intestin hiperpermeabil (așa-numitul leaky gut). Pe lângă acestea, hiperpermeabilitatea intestinală este implicată în afecțiuni tiroidiene, probleme psiho-emoționale, afecțiuni ale pielii etc.

Întrucât glutamina reprezintă principala sursă de energie pentru celulele intestinului, numeroase studii au arătat că acest aminoacid poate reface integritatea mucoasei intestinale.

Mai exact, glutamina este un nutrient de o maximă importanță pentru refacerea și repararea mucoasei intestinale, fiind benefică tuturor persoanelor cu afecțiuni asociate cu permeabilitate intestinală crescută.

L-Glutamina, eficientă pentru o recuperare mai rapidă după antrenamentele intense

Atunci când efectuăm antrenamente intense, nivelul de glutamină celulară poate scădea cu 50%, iar cea din plasmă cu 30%. Pentru a suplini această carență și pentru a evita ca organismul să utilizeze rezervele musculare, specialiștii în nutriție recomandă suplimentarea nivelului de glutamină, care nu numai că ajută la refacerea musculară după efort, ci, în plus, îmbunătățește și performanța fizică. Astfel, suplimentele de L-Glutamină sunt necesare persoanelor care țin regim sau sportivilor.

L-Glutamina susține sistemul imunitar, ajutându-l să lupte împotriva infecțiilor

Dacă ai auzit vreodată că în cazul intervențiilor chirurgicale sau arsurilor sunt recomandate diete bogate în proteine sau suplimente de L-Glutamină, iată și explicația. Cortizolul, hormonul eliberat în condiții de stres, inclusiv în cazul stresului generat din cauza rănilor, arsurilor și infecțiilor, provoacă o scădere a glutaminei, moment în care va trece la descompunerea rezervelor musculare, pentru a sintetiza mai mult aminoacid.

În aceste situații, din cauza lipsei glutaminei, funcția sistemului imunitar poate fi compromisă. Conform studiilor, L-Glutamina poate susține sistemul imunitar, ajutându-l să lupte. Un studiu publicat în 2001 arată că L-Glutamina contribuie la reglarea răspunsului imun de tip IgA. Mai exact, glutamina reprezintă principalul substrat energetic al leucocitelor, care atacă virusurile și bacteriile.

L-Glutamina susține pierderea în greutate și formarea masei musculare

Conform studiilor, după suplimentarea cu L-glutamină, are loc o creștere a nivelului hormonului de creștere cu aproape 400%, ceea ce determină o mărire a ratei metabolice în repaus, care este esențială pentru arderea grăsimilor după antrenamente, pierderea în greutate și formarea masei musculare.

L-Glutamina are acțiune antioxidantă prin stimularea sintezei de glutation endogen cu rol esențial în transportul azotului în celulele musculare, favorizând refacerea mai rapidă după intervenții chirurgicale, boli sau antrenamente fizice, creșterea masei musculare, împiedicarea formării acidului lactic.

L-Glutamina poate preveni deteriorarea musculară

Persoanele aflate în convalescență sau care petrec mult timp imobilizate la pat pot avea nevoie de suplimente de glutamină pentru a preveni deteriorarea musculară, întrucât în aceste situații nivelul de glutamină din sânge poate scădea, carență ce poate fi suplinită cu ajutorul unui supliment.

L-Glutamine este un supliment alimentar.

Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și un mod de viață sănătos! A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic! A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici!

Recenzii

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „L-Glutamina pulbere 120g Zenyth”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse Recomandate