Prospect Herbolax Crusin 20 capsule Cosmopharm
Constipatia cronica este o afectiune caracterizata prin defecare dificila, care persista timp de cel putin trei luni. Persoanele cu constipatie cronica se confrunta deseori cu: scaune tari și uscate, senzatie de balonare, disconfort sau durere la defecare.
Exista mai multe cauze posibile ale constipatiei cronice, printre care:
- dieta saraca in fibre și apa
- sedentarismul
- tulburari ale tractului gastro-intestinal, cum ar fi sindromul de colon iritabil, boala Crohn sau diverticuloza
- anumite medicamente, cum ar fi opioidele, antidepresivele sau antispasticele
- anumite conditii medicale, cum ar fi hipotiroidismul sau diabetul zaharat
- inaintarea in varsta
Cine este predispus la constipatie cronica?
Constipatia cronica poate afecta pe oricine, dar anumite grupuri de persoane sunt mai predispuse la dezvoltarea acesteia. Printre factorii de risc se numara:
- Varsta inaintata: persoanele in varsta sunt mai susceptibile la constipatia cronica din cauza reducerii activitatii musculare a intestinului și a schimbarilor hormonale, dar și din cauza reducerii enzimelor digestive.
- Femeile: sunt mai predispuse la constipatie cronica decat barbatii din cauza diferentelor hormonale și a efectelor sarcinii asupra tractului digestiv.
- Persoanele sedentare: persoanele care au un program de activitati fizice redus sunt mai predispuse la constipatia cronica.
- Persoanele cu alimentatie saraca in fibre: o alimentatie bogata in alimente procesate și sarace in fibre (legume, fructe, cereale integrale) poate contribui la aparitia constipatiei cronice.
- Persoanele care iau anumite medicamente: opioidele, antidepresivele și antipsihoticele pot duce la constipatie cronica.
- Persoanele cu afectiuni medicale: cum ar fi sindrom de colon iritabil, diabet, hipotiroidism și boala Parkinson.
Cum tratam constipatia cronica?
Tratamentul constipatiei cronice depinde de cauzele subiacente ale acesteia. În general, tratamentul constipatiei cronice include o combinatie de modificari ale stilului de viata și utilizarea de medicamente pentru imbunatatirea tranzitului intestinal.
Iata cateva optiuni de tratament pentru constipatia cronica:
- Modificari ale stilului de viata: creșterea consumului de fibre, hidratarea adecvata și exercitiile fizice regulate.
- Terapie comportamentala: unele persoane cu constipatie cronica pot beneficia de terapie comportamentala pentru a ajuta la schimbarea obiceiurilor legate de defecare și pentru a imbunatati tranzitul intestinal.
- Suplimente alimentare cu efect laxativ: acestea pot fi utilizate pentru a ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal și pentru a trata constipatia. Suplimentele alimentare cu crusin pot ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal.
Cum ajuta extractul de crușin in constipatia cronica?
Crusinul (Rhamnus frangula) este o planta medicinala cunoscuta pentru proprietatile sale laxative și este utilizata traditional pentru a trata constipatia.
Principalele substante active din crusin sunt antrachinonele, cum ar fi frangulina și emodina, care au efecte laxative prin stimularea contractiilor intestinale și creșterea volumului de apa din intestin. De asemenea, crusinul poate ajuta la ameliorarea durerii și inflamatiei in tractul digestiv.
Este important sa mentionam ca utilizarea crusinului pentru constipatie trebuie sa fie facuta cu precautie și nu trebuie utilizat pe termen lung, deoarece poate duce la dependenta și la scaderea eficientei.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.