Helicobiotic 30 capsule Zenyth

Brand: ZENYTH
SKU: ZENYT185

66,98 lei

Stoc epuizat

Comenzi telefonice / Consultanta in nutritie: 0773 826 887 / Luni - Vineri / 09:00 - 18:00

Cost livrare curier: 11.90 lei pentru comenzile in Romania

 
Descriere

Prospect Helicobiotic 30 capsule Zenyth

HelicoBiotic este o formulă complexă, inovatoare, recomandată pentru susținerea sănătății tractului digestiv, diminuarea colonizării stomacului cu Helicobacter pylori, protejarea, vindecarea și regenerarea mucoasei gastrice, reducerea refluxului gastro-esofagian și combaterea halenei.

Produsul reunește 3 ingrediente care acționează sinergic pentru a proteja mucoasa gastrică: gumă de mastic, Pylopass™ (Lactobacillus reuteri, sub formă inactivă) și propolis.

HelicoBiotic este un produs 100% natural, care are un triplu efect:

 1. Favorizează eliminarea Helicobacter pylori din organism datorită mecanismului fizic al Pylopass™.
 2. Împiedică popularea mucoasei gastrice cu Helicobacter pylori datorită Pylopass™ și gumei de mastic, care căptușește și protejează mucoasa.
 3. Distruge bacteria patogenă Helicobacter pylori, prin efectul antimicrobian al gumei de mastic și al propolisului.

Ce este Helicobacter pylori?

Helicobacter pylori este un bacil patogen, în formă de spirală, care infectează mucoasa stomacului și a duodenului, iar infecția cu acesta generează atât tulburări gastrice, cât și intestinale, cu manifestări care pot afecta tot tractul digestiv. Multe persoane infectate cu Helicobacter pylori nu prezintă simptome, însă infecția se poate manifesta prin balonare, eructații, greață, disconfort abdominal, vărsături, arsuri la stomac, scăderea poftei de mâncare sau respirație urât mirositoare (halenă).

Cum te ajută HelicoBiotic de la Zenyth?

 • Diminuarea colonizării stomacului cu Helicobacter pylori. În acest fel crește șansele de reușită ale tratamentului de eradicare a infecției cu Helicobacter pylori.
 • Combaterea halenei, refluxului gastroesofagian.
 • Protejarea și regenerarea mucoasei gastrice și duodenale.
 • Efect antimicrobian și mucoprotector.

Avantajele HelicoBiotic de la Zenyth

 • Nu modifică balanța bacteriilor din microbiomul intestinal (nu perturbă flora intestinală), deoarece bacteriile Lactobacillus reuteri nu se multiplică, fiind bacterii inactive.
 • Poate fi luat împreună cu tratamentul cu antibiotice din schemele alopate de tratament fără a consuma din antibiotic și prin urmare, fără să scadă efectul antibioticelor.
 • Efectul produsului poate fi completat și cu probioticele clasice care conțin bacterii vii, capabile să se multiplice și să favorizeze repopularea corectă a florei tractului digestiv.

Guma de mastic are efect antibacterian și protejează mucoasa gastrică

Masticul este o rășină naturală produsă de arborele de mastic (Pistacia lentiscus)denumit de greci ,,lacrimile din Chios” (masticul de cea mai bună calitate se obține în insula Chios din Marea Egee). Rășina și alte părți ale plantei de mastic au fost utilizate în scopuri medicinale, încă din antichitate, în special în dispepsie și tulburări intestinale. Dispepsia este frecvent întâlnită în infecția cu Helicobacter pylori, iar guma de mastic este un ingredient-cheie pentru gestionarea problemelor generate de aceasta. Guma de mastic are atât efect mucoprotector, de blocare a aderenței Helicobacter pylori, deoarece ea va căptuși mucoasa gastrică, cât și efect anti-microbian asupra Helicobacter pylori.

Datorită uleiurilor esențiale bogate în myrcen din compoziția sa, masticul prezintă proprietăți antioxidante și inhibă dezvoltarea bacteriilor.

Studii recente arată că suplimentarea cu gumă de mastic poate sprijini sănătatea gastrointestinală prin proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii, cât și prin efectul asupra infecției cu Helicobacter pylori. Reduce acțiunea bacteriei Helicobacter pylori asupra epiteliului gastric și duodenal, protejând împotriva ulcerațiilor prin acțiune antisecretoare și citoprotectivă. Guma de mastic are efect antiacid, asigură protecția mucoasei gastrointestinale, fiind utilă, de asemenea, în refluxul gastroesofagian și în combaterea halenei. Ajută, de asemenea, la funcționarea normală a tranzitului intestinal și a sistemului digestiv, menținând pH-ul acid la nivel gastric.

Pylopass™ împiedică fixarea Helicobacter pylori pe mucoasa gastrică

Pylopass™ este un ingredient patentat, care conține Lactobacillus reuteri, sub formă inactivă (bacterii moarte). Mecanismul de acțiune al acestor bacterii inactive nu se bazează pe efectul lor probiotic, fiind inactive, aceste bacterii inactive nu se pot înmulți.

Pylopass™ a fost selectat dintre 700 de tulpini de tip sălbatic de specii de Lactobacillus pentru capacitatea sa de a acționa ca un antagonist al Helicobacter pylori. Lactobacillus reuteri se leagă în mod specific de Helicobacter pylori în stomac. Moleculele de adeziune de la suprafața Pylopass™ recunosc și aderă la suprafața Helicobacter pylori. Agregatele care se formează în stomac sunt apoi excretate prin tractul digestiv și eliminate din organism.

Pylopass™ este obținut printr-un proces de fermentație și uscare (atomizare) din celulele de Lactobacillus reuteri, la temperatură scăzută, pentru a se evita denaturarea moleculelor de adeziune la suprafața celulelor. În timpul procesului, celulele de Lactobacillus reuteri sunt inactivate, ceea ce înseamnă că Pylopass™ este stabil în condiții gastrice. Mecanismul său de acțiune împotriva Helicobacter pylori nu depinde de supraviețuirea sa, iar forma inactivată a Lactobacillus reuteri din produsul Pylopass™ nu modifică echilibrul microbian intestinal.

Propolisul: antimicrobian, antioxidant și mucoprotector natural

Propolisul are proprietăți gastroprotective unice. El  învelește ușor pereții gastrici și reduce astfel impactul agresiv al sucului gastric, stopând în același timp procesele inflamatorii de la nivelul mucoasei gastrice.

Datorită proprietăților analgezice, antiinflamatoare, antimicrobiene, antiseptice si antispastice, antihemoragice și cicatrizante, propolisul ajută la refacerea mucoasei stomacului și stimulează procesele de vindecare în cazul ulcerului gastric sau al leziunilor erozive profunde. Mai multe studii au demonstrat că extractul de propolis, administrat sub formă de supliment, este capabil să inhibe dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori, datorită conținutului de compuși fenolici (J Enzyme Inhib Med Chem. 2016, Effect of propolis in gastric disorders: inhibition studies on the growth of Helicobacter pylori and production of its urease,  Nimet Baltas, Sengul Alpay Karaoglu, Cemre Tarakci, Sevgi Kolayli).

Propolisul are acțiuni imunostimulatoare, antivirale, precum și bactericide împotriva streptococilor, stafilococilor, bacteriilor Salmonella și Helicobacter pylori, ciupercii Candida albicans și paraziților intestinali (Giardia lamblia) și vaginali (efect local asupra Trichomonas Vaginalis).

Cui se adresează produsul HelicoBiotic?

 • Persoanelor care au sau au avut recent infecție cu Helicobacter pylori.
 • Persoanelor care sunt sau au fost recent în tratament alopat pentru această infecție.

HelicoBiotic poate contribui, alături de medicația alopată, la eradicarea infecției cu Helicobacter pylori și la diminuarea colonizării stomacului cu această bacterie. De asemenea, HelicoBiotic ajută la protejarea, vindecarea și regenerarea mucoasei gastrice, la reducerea refluxului gastroesofagian și la reducerea halenei (mirosul neplăcut al respirației provenit din tractul digestiv).

Helicobiotic este un supliment alimentar.

Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos! A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic! A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici!

Cum se administrează HelicoBiotic?

 • Adulți: Câte 2 capsule de 1-2 ori pe zi, înainte de masă sau conform recomandării specialistului.
 • A se administra minimum 1 lună.

Atenționări:

 • Pentru pesoanele cu afecțiuni grave, femei însărcinate sau care alăptează se va cere sfatul specialistului.
 • Nerecomandat persoanelor cu alergie la produsele apicole sau la oricare dintre ingrediente.

Condiții de păstrare: În ambalajul original, bine închis, la loc uscat, ferit de lumină și căldură. A se consuma, de preferință, înainte de data de expirare înscrisă pe ambalaj (a se vedea Exp și Lot de pe capac).

Ce conține HelicoBiotic?

 • 200 mg gumă de mastic din Pistacia lentiscus din Chios, cu min. 12% acizi masticadienoic și izomasticadienoic, pe suport de celuloză microcristalină, stearat de magneziu și dioxid de siliciu.
 • 100 mg Lactobacillus reuteri – Pylopass™, ≥ 1×10¹¹ celule inactive/gram, pe suport de maltodextrină.
 • 100 mg extract etanolic 1,5-2:1 din propolis cu min. 2,5% flavonoide, pe suport de maltodextrină.
 • Agent de încărcare: celuloză microcristalină.
 • Agent antiaglomerant: dioxid de siliciu.
 • Capsulă vegetală: hipromeloză.

Pylopass™ este marcă înregistrată a Novozymes A/S, Danemarca.

Nu conține lactoză, gluten, soia, stearat de magneziu sau îndulcitori artificiali! Proveniență: UE.

Informații nutriționale Per 100 g produs
Valoare energetică 1867 kJ/447 kcal
Grăsimi 21,25 g
Din care acizi grași saturați 14,92 g
Glucide 56,22 g
 Din care zaharuri 9,16 g
Proteine 1,26 g
Sare 0,0015 g

Recenzii

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Helicobiotic 30 capsule Zenyth”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse Recomandate