Cordyceps CS4 60 capsule Zenyth

Brand: ZENYTH
SKU: ZENYT117

74,98 lei

În stoc

Comenzi telefonice / Consultanta in nutritie: 0773 826 887 / Luni - Vineri / 09:00 - 18:00

Cost livrare curier: 11.90 lei . Livrare GRATUITA in tara pentru comenzile peste 199 lei.

La oricare 2 produse COSMOPHARM cumparate PRIMESTI GRATUIT Melatonina 5 mg Fast release 15 cps

Descriere

Prospect Cordyceps CS4 60 capsule Zenyth

Cordyceps sinensis este una dintre cele mai cunoscute și utilizate ciuperci în medicina tradițională chineză, cu efect antioxidant, tonic și antidepresiv. Cunoscută și sub denumirea de „ciupercă omidă”, Cordyceps sinesis este o ciupercă entomopatogenă (care parazitează anumite specii de insecte), utilizată pentru proprietățile sale antioxidante, antidepresive, energizante și anti-îmbătrânire.

Super-ciuperca consumată de către vechii tibetani, până în zilele noastre

„Iarbă de vară, vierme de iarnă” este denumirea pe care tibetanii i-o atribuiau acestei ciuperci, datorită faptului că forma ei este asemănătoare unui vierme în timpul iernii și asemănătoare ierbii în timpul verii. Cordyceps este o ciupercă veche ce se găsește în principal pe pajiștile de la peste 3500 de metri de pe Platoul Tibetan din sud-vestul Chinei și regiunile Himalaya din Bhutan și Nepal.

În Medicina Tradițională Chineză au fost evidențiate multe dintre efectele acestei ciuperci, fiind descrisă chiar ca hrană nutritivă de către populația chineză.

Miceliul ciupercii Cordyceps sinensis conține aminoacizi esențiali, vitamine din grupul B (B1, B2, B12), vitamina K și carbohidrați, făcându-l un ingredient cerut în multe țări din lume.

Ce înseamnă CS4?

Cordyceps CS4 este tulpina cea mai apropiată de ciuperca Cordyceps sălbatică, aceea care crește la mare altitudine în Tibet, Himalaya. Practic, Cordyceps CS4 păstrează proprietățile ciupercii pe care medicina tradițională chineză o folosește de atât de multă vreme.

Cum te ajută Cordyceps CS4?

 • Protejarea imunității.
 • Efect antioxidant.
 • Tonic, reducerea senzației de oboseală.
 • Efect energizant prin creșterea nivelului de ATP celular.
 • Acțiune antidepresivă.
 • Îmbunătățirea memoriei.
 • Proprietăți analgezice, antiinflamatoare.
 • Proprietăți antiinfecțioase (antivirale, antibacteriene, antifungice).
 • Protector al sistemului cardiovascular (vasorelaxant, hipotensiv, antiaritmic, antiaterosclerotic, antitrombotic).
 • Îmbunătățirea performanței fizice la sportivi.
 • Menținerea glicemiei în limite normale.

Cordyceps are efect antiinflamator și îmbunătățește funcția imunitară

Potrivit studiilor, Cordyceps îmbunătățește funcția imunitară, sănătatea cardivasculară, respiratorie, endocrină. Aceste acțiuni se datorează conținutului în substanțe cu rol antiinflamator (polizaharidele, nucleozidele modificate și ciclosporinele).

Produsul Cordyceps CS4 conține extract din miceliu de Cordyceps sinesis standardizat cu min. 30% polizaharide, 10% manitol (acid cordicepic), 1% adenozină.

Suplimentele cu Cordyceps sunt benefice, de asemenea, în afecțiuni însoțite de inflamație, așa cum sunt boala Crohn, artrita, leaky gut sau astmul bronșic.

Cordyceps încetinește îmbătrânirea și susține claritatea mentală

Cordyceps conține antioxidanți, care ajută la reducerea producției de radicali liberi și la prevenirea stresului oxidativ. Datorită acestei acțiuni, Cordyceps poate încetini procesul de îmbătrânire.

Cordyceps ajută la reducerea glicemiei și colesterolului

Două componente din Cordyceps – manitolul și adenozina – contribuie la menținerea glicemiei în limite normale și la un mai bun control al insulinei. Studii recente au făcut legătura între Cordyceps și sănătatea inimii, arătând că această ciupercă poate ajuta la scăderea colesterolului și la prevenirea atacului coronarian (J Pharmacol Sci, 2010; Cordycepin prevents hyperlipidemia in hamsters fed a high-fat diet via activation of AMP-activated protein kinase).

Cordyceps reduce stresul și susține sănătatea mentală

Cordyceps are capacitatea extraordinară de a susține sănătatea mentală, ajutând atât la reducerea stresului generat de mediu, cât și a stresului oxidativ.

Polizaharidele, acidul cordicepic și adenozina – trio pentru efecte garantate

Ținând cont de studiile desfășurate de-a lungul timpului, s-a constatat că cei trei compuși izolați din speciile de Cordyceps (polizaharidele, acidul cordicepic și adenozina) nu numai că susțin efectele terapeutice ale ciupercii, dar îi garantează și o calitate superioară.

Polizaharidele pot controla în mod eficient nivelul zahărului din sânge în organism (Kiho și colab., 1993), prezintă efecte antimetastatice și antitumorale (Nakamura și colab., 1999) și au, de asemenea, efecte anti-gripale, imunoprotectoare și antioxidante.

Acidul cordicepic are o mare influență în tratarea fibrozei hepatice (Guo și Friedman, 2007), este diuretic, influențează presiunea osmotică plasmatică și are proprietăți antioxidante prin blocarea radicalilor liberi (Nomani și colab., 2014).

Adenozina posedă funcții multiple, cum ar fi imunomodulatoare, antioxidantă.

Ingrediente Cordyceps CS4

Ingrediente/capsulă:

 • Extract 35-40:1 din miceliu de Cordyceps sinensis CS-4, standardizat cu min. 30% polizaharide, 10% manitol (acid cordicepic), 1% adenozină** – 500 mg.
 • Capsulă vegetală: hipromeloză*.

Proveniență: *UE; **Non-UE.

Mod de administrare Cordyceps CS4

 • Doze uzuale (adulți): câte 1-2 capsule de 1-2 ori pe zi, în timpul mesei sau conform recomandării specialistului.

Atenționări

 • Copiii, femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele cu afecțiuni acute sau cu medicație complexă vor cere sfatul specialistului înainte de utilizare.
 • Nerecomandat persoanelor cu alergii la ciuperci.
 • La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Recenzii

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cordyceps CS4 60 capsule Zenyth”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse Recomandate