Berberine 500mg 60 capsule Zenyth

Brand: ZENYTH
SKU: ZENYT108

79,99 lei

În stoc

Comenzi telefonice / Consultanta in nutritie: 0773 826 887 / Luni - Vineri / 09:00 - 18:00

Cost livrare curier: 11.90 lei . Livrare GRATUITA in tara pentru comenzile peste 199 lei.

La oricare 2 produse COSMOPHARM cumparate PRIMESTI GRATUIT Melatonina 5 mg Fast release 15 cps

Descriere

Prospect Berberine 500mg 60 capsule Zenyth

Berberine 500 mg este un supliment alimentar din extract de dracilă (Berberis vulgaris), standardizat cu minimum 98% clorhidrat de berberină.

Berberina este un alcaloid vegetal care este prezent în mod natural în scoarța, rădăcinile și tulpinile plantelor aparținând genului Berberis.

Utilizată de secole în medicina tradițională chineză și ayurvedică, berberina este protector cardiovascular, dar posedă și numeroase proprietăți hipocolesterolemiante, antidiabetice, antioxidante, antimicrobiene, antidiareice, neuroprotectoare, antiobezitate, hepatoprotectoare și de stimulare a digestiei.

În prezent, cercetările efectuate pe berberină se concentrează pe proprietățile, beneficiile și efectele acesteia asupra diabetului de tip 2, dar și pe protecția cardiovasculară rezultată din capacitatea de a scădea nivelul colesterolului.

Berberina reduce glicemia

Potrivit unui studiu publicat în 2015, berberina poate contribui la scăderea glicemiei. Astfel, berberina poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 și a complicațiilor acestuia (inclusiv afecțiunile cardiovasculare și neuropatia diabetică (Planta Med, 2015 Aug; Natural Products for the Treatment of Type 2 Diabetes Mellitus).

S-a dovedit de asemenea că berberina acționează asupra metabolismului glucidelor și lipidelor, asupra factorilor inflamatori și rezistenței la insulină, în cazul pacienților cu sindrom metabolic (Exp Ther Med. 2019 Apr; Effects of berberine on glucose-lipid metabolism, inflammatory factors and insulin resistance in patients with metabolic syndromeChangfu Cao and Meiqing Su).

Cercetările au demonstrat că berberina are o acțiune hipoglicemiantă asemănătoare cu metforminul, adică acționează atât pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge, cât și pentru evitarea hiperglicemiei caracteristice diabetului de tip 2. Un studiu publicat în 2008 a arătat că o doză de 500 mg berberină, administrată de 2-3 ori pe zi, timp de 3 luni, poate contribui la menținerea glicemiei în limite normale, la metabolismului lipidelor (Metabolism, 2008 May; Efficacy of berberine in patients with type 2 diabetes mellitus; Jun Yin, Huili Xing, Jianping Ye).

Berberina poate scădea nivelul glicemiei în mai multe moduri:

 • Prin acțiunea asupra unei enzime (AMPK) cu rol important în homeostazia energiei celulare și controlarea metabolismului grăsimilor și glucidelor.
 • Prin creșterea sensibilității la insulină, stimularea absorbției și utilizarea glucozei în organism.
 • Prin acțiunea asupra receptorilor de insulină, reducând rezistența la insulină a celulelor.
 • Prin reglarea gluconeogenezei (mecanism care duce la sinteza glucozei în ficat).
 • Prin încetinirea descompunerii carbohidraților din intestine.

Berberina contribuie la scăderea colesterolului

Berberina poate preveni apariția bolilor cardiovasculare, contribuind la menținerea în limite normale a colesterolului și trigliceridelor.

Berberina stimulează absorbția colesterolului din sânge de către ficat și eliminarea acestuia spre bilă, rezultatul fiind scăderea degradării receptorilor lipoproteinei LDL. Mai mult, berberina contribuie la reducerea sintezei trigliceridelor.

În cazul persoanelor cu sindrom metabolic, berberina poate fi asociată cu coenzima Q10 și astaxantina, pentru scăderea colesterolului și menținerea în limite normale a tensiunii arteriale.

Berberina susține scăderea în greutate

Berberina contribuie, de asemenea, la scăderea în greutate datorită acțiunii sale pe reglarea nivelului de insulină. Un studiu efectuat pe persoane obeze cărora li s-au administrat 500 mg de berberină, pentru o perioadă de 12 săptămâni, a avut ca rezultat reducerea greutății corporale cu circa 2,2 kg/săptămână și scăderea grăsimii din corp cu circa 3,6%.

Berberina stimulează sănătatea gastrointestinală

Berberina protejează sănătatea gastrointestinală, susține apetitul normal și secrețiile digestive normale, sănătatea și funcționarea tractului intestinal.

Studiile au vorbit, de asemenea, despre acțiunea berberinei în SIBO (sindromul suprapopulării bacteriene a intestinului subțire). Tratamentul convențional în SIBO este reprezentat de antibiotice. Un studiu publicat în revista Globam Advances in Health and Medicine a arătat că berberina acționează la fel de bine și este la fel de sigură ca un antibiotic în SIBO (Glob Adv Health Med. 2014 May; Herbal Therapy Is Equivalent to Rifaximin for the Treatment of Small Intestinal Bacterial Overgrowth; Victor Chedid, MD, Sameer Dhalla, MD, John O. Clarke, MD, Bani Chander Roland, MD, Kerry B. Dunbar, MD, Joyce Koh, MD, Edmundo Justino, MD, Eric Tomakin, RN, and Gerard E. Mullin, MD).

Berberina are efect antibacterian, antiinfecțios, antidiareic.

Care sunt beneficiile berberinei?

 • Sănătate cardiovasculară.
 • Menținerea nivelului normal al glicemiei.
 • Reducerea valorilor trigliceridelor plasmatice.
 • Normalizarea valorilor colesterolului.
 • Reducerea greutății corporale.
 • Sănătate gastrointestinală.
 • Efect antioxidant.
 • Întărește imunitatea.
 • Efect pozitiv asupra sistemului digestiv (antifungic și antimicrobian intestinal).

Ingrediente Berberine

Ingrediente/capsulă:

 • Extract hidroetanolic 50:1 din scoarță și rădăcină de Dracilă (Berberis vulgaris), standardizat cu min. 98% clorhidrat de berberină** – 500 mg.
 • Capsulă vegetală: hipromeloză*.

Proveniență: *UE; **Non-UE.

Produsul este potrivit și pentru vegani și vegetarieni!

Mod de administrare

 • Doze uzuale (adulți): câte o capsulă de 1-2 ori pe zi, de preferință pe stomacul gol sau conform recomandării specialistului.
 • Produsul nu are restricții cu privire la durata de administrare și nu creează dependență.

Atenționări

 • Femeile însărcinate sau care alăptează, diabeticii și persoanele cu afecțiuni acute sau cu medicație complexă vor cere sfatul specialistului înainte de utilizare.
 • La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
 • Doze crescute pot determina la persoanele sensibile disconfort gastric (diaree, constipație, flatulență, dureri de stomac).

Recenzii

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Berberine 500mg 60 capsule Zenyth”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse Recomandate