5 HTP 30 capsule Zenyth

Brand: ZENYTH
SKU: ZENYT171

43,98 lei

Stoc epuizat

Comenzi telefonice / Consultanta in nutritie: 0773 826 887 / Luni - Vineri / 09:00 - 18:00

Cost livrare curier: 11.90 lei pentru comenzile in Romania

 
Descriere

Prospect 5 HTP 30 capsule Zenyth

5 HTP (5-hidroxitriptofan) este un precursor de serotonină. Să nu uităm că serotonina, numită și „hormonul fericirii“, este un neurotransmițător care poate îmbunătăți starea de spirit și ajută la inducerea calmului și relaxării.

5 HTP 100 mg este un supliment alimentar care conține 5-hidroxitriptofan, o substanță naturală extrasă din semințele plantei Griffonia simplicifolia.

5 HTP și serotonina sau hormonul fericirii

5-HTP se transformă în serotonină atât în interiorul, cât și în exteriorul creierului și traversează cu ușurință bariera hematoencefalică, spre deosebire de serotonină, care nu o traversează. Serotonina are un rol important în controlul stării de spirit, furiei, agresivității, temperaturii corpului, somnului, poftei de mâncare, metabolismului, apetitului sexual. Un nivel scăzut de serotonină se înregistrează în depresii, anxietate, insomnii, migrene, dar și în obezitate sau sindrom premenstrual.

Cum te ajută 5 HTP?

 • Combate anxietatea și stările depresive.
 • Induce calmul și relaxarea.
 • Ajută la reglarea poftei de mâncare și, implicit, la menținerea siluetei.
 • Îmbunătățește calitatea somnului și combate insomnia.
 • Susține memoria și stimulează capacitatea de învățare.
 • Reduce stresul și previne apariția durerilor de cap și a migrenelor induse de stres.
 • Ajută la controlul durerii, în fibromialgie și sindrom premenstrual.
 • Poate contribui la reducerea simptomelor ADHD.

5 HTP ajută la controlul anxietății și depresiei

Serotonina a fost numită un reglator natural al dispoziției. Atunci când nivelurile de serotonină nu sunt în limite normale, pot apărea stările anxioase, lipsa energiei. Dacă te regăsești în această situație, 5-HTP te poate ajuta. Studiile clinice au demonstrat că suplimentarea cu 5-HTP activează receptorii GABA (acid gama-amino-butiric – neurotransmițător cu acțiune relaxantă) sau cresc nivelul GABA, inducând un sentiment de relaxare.

Astfel, suplimentarea cu 5-HTP poate ajuta la un mai bun control al stresului, stărilor depresive, anxietății și chiar atacurilor de panică.

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Psychopharmacology în octombrie 2017, suplimentele cu 5-HTP pot fi folosite de persoanele cu rezistență la medicația antidepresivă (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28787372/). Medicația antidepresivă nu crește producția de serotonină, ci conservă serotonina deja existentă în creier prin prevenirea degradării enzimatice. Pe de altă parte, suplimentele cu 5-HTP fac ceea ce nu reusește să facă medicația: ajută creierul să producă mai multă serotonină.

Dormi prost? Ai insomnii? La 5 HTP te-ai gândit?

5-HTP s-a dovedit a fi eficient și în reducerea tulburărilor de somn. Serotonina este o compotentă-cheie în inducerea somnului și în reglarea ciclului veghe-somn. Serotonina este un precursor de melatonină, hormonul care dă semnalul către corp că este timpul pentru a merge la culcare. Stimulând sinteza de serotonină, 5-HTP induce relaxarea și stimulează automat și producția de melatonină, ceea ce contribuie la prevenirea insomniilor.

Vrei să pierzi în greutate? Apelează la 5 HTP!

5-HTP este un inhibitor natural al poftei de mâncare. Potrivit studiilor, 5-HTP extras din semințele de Griffonia simplicifolia ajută la reducerea aportului de carbohidrați și grăsimi și a greutății corporale, cu scăderea indicelui de masă corporală. Extractele cu 5-HTP au fost studiate și în cazul diabetului de tip 2, unde s-a observat, de asemenea, scăderea greutății corporale, dar și reducerea nivelului glicemiei, insulinei și a hemoglobinei glicozilate.

5-HTP poate reduce durerea și simptomele fibromialgiei

Un studiu dublu orb, publicat în Journal of International Medical Research, la începutul anilor ’90, a arătat că o doză de 100 mg 5-HTP, administrată de 3 ori pe zi, poate ajuta la reducerea simptomelor fibromialgiei: durere, anxietate, oboseală, rigiditate (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2193835/).

De ce să alegi 5-HTP de la Zenyth?

 • Doză optimă/capsulă: 100 mg 5-HTP.
 • Capsulă gastrorezistentă pentru absorbție crescută în intestin.
 • Capsule vegetale, potrivite și pentru regimul vegan/vegetarian.

5-HTP este un supliment alimentar.

Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos! A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic! A nu le lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici!

Producător/Deținător notificare: Zenyth Pharmaceuticals SRL, loc. Alexandru cel Bun, jud. Neamț, România, tel. 0233.222.203. Produs înregistrat și notificat la SNPMAPS, nr. 14773/2021.

Întrebări frecvente despre 5-HTP 100 mg

1. Sunt vegetarian/vegan. Pot să consum 5-HTP?

Da, 5-HTP este un supliment alimentar 100% vegetal.

2. Care este doza zilnică recomandată de 5-HTP?

Doză uzuală: 1 capsulă de 1 3 ori pe zi. Produsul se administrează cu 2 ore înainte sau la 2 ore după medicamente.

3. În ce moment al zilei poate fi administrat 5-HTP?

Suplimentul alimentar 5-HTP poate fi administrat în orice moment al zilei, însă administrarea acestuia seara ajută la îmbunătățirea duratei și calității somnului.

4. Se poate desface capsula de 5-HTP?

Nu se recomandă desfacerea capsulei de 5-HTP. Produsul vine în capsulă gastrorezistentă și se recomandă înghițirea ca atare, pentru o absorbție crescută în intestin.

5. Cui se adresează 5-HTP?

5-HTP este un supliment alimentar destinat adulților care au un nivel scăzut de serotonină și care se confruntă cu stări de anxietate, depresie, insomnie, stres, migrene frecvente, probleme de memorie, dificultăți de învățare sau obezitate.

6. 5-HTP are contraindicații?

5-HTP nu este recomandat persoanelor cu intoleranță sau alergie la ingredientele produsului, copiilor, femeilor însărcinate sau care alăptează.

7. 5-HTP are restricții de administrare?

Nu este recomandată administrarea 5-HTP în doze mai mari decât cele recomandate sau pe o perioadă care să depășească o lună fără recomandarea medicului specialist și fără compensarea precursorilor de dopamină.

8. Cum știu că am nevoie de 5 HTP?

Stările de anxietate, depresive, insomniile, migrenele frecvente sau stresul cronic sunt semne că ai nevoie de 5-HTP, precursor natural de serotonină care ajută la inducerea stării de calm și a relaxării.

9. 5-HTP are interacțiuni cu anumite alimente sau băuturi?

Nu, 5-HTP nu interacționează cu niciun aliment sau băutură non-alcoolică.

Cum se administrează 5 HTP 100 mg?

 • Adulți: câte 1 capsulă de 1-3 ori pe zi, în timpul meselor sau conform recomandării specialistului.

Atenționări:

 • A se administra la minimum 2 ore de medicamente.
 • Produs nerecomandat persoanelor cu intoleranță la componentele produsului, copiilor, femeilor însărcinate și care alăptează.
 • Administrarea în doze mai mari decât cele recomandate și pe termen mai lung de o lună se va face doar la recomandarea specialistului și cu compensarea precursorilor de dopamină.

Condiții de păstrare: În ambalajul original, bine închis, la loc uscat, ferit de lumină și căldură. A se consuma, de preferință, înainte de data de expirare înscrisă pe ambalaj (a se vedea Exp și Lot de pe capac).

Ce conține 5 HTP 100 mg?

 • Extract din semințe de Griffonia (Griffonia simplicifolia) cu min. 98% 5-HTP (5-hidroxitriptofan) – 100 mg.
 • Celuloză microcristalină – 300 mg.
 • Capsulă vegetală gastrorezistentă: hipromeloză.

Nu conține lactoză, gluten, soia, stearat de magneziu sau îndulcitori artificiali! Ingredientele sunt naturale, culoarea și mirosul pulberii din capsule pot varia de la un lot la altul.

Recenzii

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „5 HTP 30 capsule Zenyth”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse Recomandate